Home
Wie ben ik
Persbericht
Remedial Teaching
MatriXcoaching
Tarieven
Privacyverklaring
Contact/Route

 

 

'Wie geeft daar les in Nieuwegein'

  fotograaf: Arend Bloemink (www.oopsfotos.nl)

Maandag 30 sep 2013 www.pen.nl

 

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ingrid de Bruin.

Arend Bloemink: 'Leren. De één vindt het heerlijk om met de neus in de boeken te zitten. De ander leert liever al doende, met de handen. Of toch ook met het hoofd. En weer een ander vindt het allemaal maar niets, dat geleer. Maar ja, leren, uit boeken, dat hoort er nou eenmaal bij en dat begint al op de basisschool. Ingrid, de hoofdpersoon van dit Portret Van De Week helpt leren. Helpt snèl leren. En wie wil er nu níet snel leren. Even met je neus in de boeken en dan weer lekker naar buiten. Of chillen. Of 'playstationnen'. Of chatten, facebooken, tweeten (ook wel twitteren genoemd). Of spórten!'

'Snel leren. Meteen na de herfstvakantie gaat Nieuwegeinse Ingrid de Bruin middelbare scholieren een methode aanleren om snèl te kunnen leren. Mooi hè?! Snel lezen, snel leren, snel klaar en dan ook nog alles in 't koppie hebben. Kán dat? Volgens Ingrid wel. Misschien ook een mooie tool voor politici? Lekker alle gewenste kennis paraat hebben. Was ik middelbaar scholier, was ik politicus, ik wist het wel...'

Maak via de antwoorden van Ingrid op de vijf altijd dezelfde vragen nader kennis met haar en haar lees/leertechnieken.

Wie ben je?

Ik ben Ingrid de Bruin, getrouwd met Arjan en trotse moeder van twee dochters: Naomi en Eliza, 10 en 7 jaar oud. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Na het VWO was de Pabo dan ook een logische keuze. Na het afronden van de Pabo wilde ik me verder verdiepen en heb ik de studie orthopedagogiek gevolgd met als specialisatie leerstoornissen. Nu ben ik al weer jaren met veel plezier werkzaam in mijn eigen praktijk: de Lees- en Rekenpraktijk. Ik vind het fijn om mijn steentje bij te dragen aan een positieve (leer)ontwikkeling van kinderen, zodat kinderen weer beter in hun vel zitten en beter kunnen leren.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk: de Lees- en Rekenpraktijk. Binnen deze praktijk doe ik verschillende dingen: ik begeleid en behandel kinderen met leerproblemen, zoals dyslexie en ernstige rekenproblemen. Daarnaast geef ik namens het Menne Instituut rekencursussen aan basisschoolleerkrachten (Met Sprongen Vooruit). Ook verzorg ik al vele jaren op de Koningin Julianaschool in  Nieuwegein de Plusklas. Na de herfstvakantie start ik met iets nieuws. Ik ga de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ aanbieden aan middelbare scholieren. In 6 weken leren de scholieren vaardigheden om beter te leren en te plannen, ze leren mindmappen en snellezen en ze krijgen geheugenstrategieën aangeboden. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de motivatie en het zelfvertrouwen van de scholieren.                                             

Ik verheug me er erg op om deze cursus te gaan geven. Op deze manier kan ik preventief te werk gaan en hoop ik studieproblemen te voorkomen. Het mooie van deze cursus is dat deze ook heel geschikt is voor kinderen met dyslexie. Dat sluit dus mooi aan bij mijn andere werkzaamheden.

Ik werk met veel plezier. Daarnaast volg ik veel nascholing en intervisie om up to date te blijven. Dat kost me gemiddeld toch al snel één dag per twee weken. Gelukkig vind ik het ook heel erg leuk om te leren. Daarnaast sport ik twee keer per week en zing ik wekelijks in het Nieuwegeinse popkoor Amazing. Ik ben al lid van het popkoor sinds de oprichting van Amazing in 2000. Ook houd ik van reizen, lekker eten en het bezoeken van musicals.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?

Ik ben sinds 1999 woonachtig in Nieuwegein. We waren al wat langer op zoek naar een woning, maar we wilden heel graag aan het water wonen. In de wijk Fokkesteeg vonden we een huis op een prachtig plekje aan het water.

Wat vind je van Nieuwegein?

Ik woon met veel plezier in Nieuwegein. We hebben alle faciliteiten dichtbij en Utrecht ligt ‘om de hoek’. Ik wandel graag door park Oudegein en ik kom graag in Vreeswijk. Ik vind het daar erg gezellig, er zijn vaak activiteiten te doen en je kunt er heerlijk eten. ’s Zomers ga ik ook graag naar ons Nieuwegeinse strand Down Under. Ik ben blij met het winkelaanbod in City Plaza. Het is fijn dat er steeds meer winkels bij komen. Ook kom ik graag in de bibliotheek, want ik ben een echte boekenwurm. Ik vind het fantastisch dat fietsers gratis hun fiets kunnen stallen in Nieuwegein!

Wat kan er beter in Nieuwegein?

City Plaza wordt vernieuwd. Ik hoop dat er nog wat geld over blijft om de pleinen in City Plaza gezelliger en knusser te maken, zodat het wat meer uitnodigt om op een terrasje te gaan zitten. Bepaalde horeca, zoals de Komeet, is nog te veel verborgen (maar heeft wel een heerlijke keuken!). Soms is de p.r. voor bepaalde activiteiten in Nieuwegein nog onvoldoende, waardoor te weinig mensen op de hoogte zijn van nieuwe activiteiten.                                                                                                                                         In de wijk Fokkesteeg kan er nog beter gelet worden op zwerfafval. Het is echt zonde dat er soms zo’n troep van wordt gemaakt, terwijl een paar meter verder een afvalbak staat.

 


Lees- en Rekenpraktijk | info@leesenrekenpraktijk.nl | 06-38743727